skip to Main Content

Over updaten en plugins

Waarom moet je je website updaten? En waarom kun je niet zomaar elke plugin installeren die je leuk lijkt?

Een (WordPress) website is door mensen ontworpen. Achter die techniek zit een team van ontwikkelaars die daar steeds weer mee bezig is. Om het te verbeteren. Zodra ze weer iets verbeterd hebben of een foutje eruit gehaald hebben, komt er een update. Zou je deze update dus niet toepassen op jouw website, dan blijven die foutjes in jouw versie bestaan. Hoe meer er verbeterd wordt en hoe meer updates er dus komen, hoe verder jouw site achterblijft. Dat heeft gevolgen voor de snelheid, de veiligheid en voor fouten. Je site zal op een gegeven moment foutmeldingen geven. Die, als je een update zou hebben gedaan, er niet waren geweest, omdat ze door het team ontwikkelaars ontdekt zijn en er in de update uitgehaald zijn. Techniek is nou eenmaal iets wat steeds wijzigt, verandert, verbetert en dus moet je updates uitvoeren om bij te blijven. Up-to-date.

En die plugins?

Er zijn zoveel plugins en door te veel plugins kan je site ook trager worden. Daarnaast kunnen er plugin conflicten ontstaan. Doordat plugins bijvoorbeeld niet samengaan met je thema of met elkaar. Daardoor krijg je foutmeldingen of werkt je site helemaal niet meer. Dit kan ook gebeuren na een update van je thema of plugin. Let daar dus goed op wanneer je een foutmelding krijgt. Is er net een plugin geüpdatet? Of heb je een nieuwe geïnstalleerd? Dan kan het daaraan liggen.

Zit je te denken aan vernieuwing of een hele nieuwe site? En heb je helemaal genoeg van die updates, backups, beveiligingstoestanden?

Neem contact met me op! Tot eind dit jaar heb ik een mooie aanbieding!

brenda@rubertavirtueelsupport.nl

Back To Top