skip to Main Content

Geluk is…

Minderen. Ik las pas (alweer) een artikel dat je juist gelukkig wordt als je gaat kijken wat je allemaal weg kunt doen of vooral geven.

Daar ben ik het wel mee eens. Ik ben een enorme verzamelaar en kan heel moeilijk dingen wegdoen. ‘Misschien komt het nog weleens van pas’. Toch denk ik dat het gewoon moet leren. Omdat je niet gelukkig(er) wordt als je steeds meer hebt. Omdat je dan steeds meer wilt. En vooral: omdat het steeds meer ruimte inneemt in je huis, in je leven, in je hoofd! Het geeft stress!

Als je minder hebt, hoef je je ook minder druk te maken, minder op te ruimen en minder schoon te maken.

En weet je, hetzelfde principe geldt ook voor ondernemen. Meer doen maakt niet gelukkig als het werk zich op die manier opstapelt. Doe die (paar) dingen waar je blij en gelukkig van wordt. En als je toch iets meer wilt doen, in de vorm van groeien, een nieuw product of nieuwe dienst, kijk dan wat je weg kunt doen, weg kunt geven. Oftewel: uitbesteden. Besteed die zaken waar je niet blij van wordt, uit aan iemand die er wel heel blij van wordt. Zo help je jezelf en een ander! Zie, taken uitbesteden is niet alleen voor jezelf 😊. Je maakt een ander ook blij!

Maar goed… ik ben heel slecht in uitbesteden, hulp vragen. Ik doe graag alles zelf. Bang dat anderen niet zullen aangeven dat ze er geen tijd voor of zin in hebben. Zelfs als hulp aangeboden wordt, vind ik het nog lastig om het aan te nemen. Maar ook dat is te leren. (ik moet nog veel leren geloof ik…) En ik hou van nieuwe dingen leren!

En jij? Neem jij hulp aan? Vraag jij hulp? Kun jij minderen? Of blijf je alles zelf doen? En loop je daarbij kans dat het opstapelt en uiteindelijk alleen maar stress geeft?

Back To Top